Onze filosofie

Alla scoperta di antichi sapori

Het doel van La Scoperta is duidelijk: een stukje Italië naar Antwerpen brengen. Een stukje écht Italië: vol passie, smaak en authenticiteit. Daarom richten we ons op al wie gepassioneerd is door wijn en gastronomische cultuur in het algemeen.

La scoperta – de ontdekking(stocht)

Bij ons staat de (smaak)beleving voorop. Zowel op onze website als in onze enoteca in hartje Antwerpen. Samen gaan we op ontdekkingstocht naar de essentie van wijnen en producten: de herkomst, het verhaal van de producent en de eigenheid van de streek. Hiervoor bieden we informatie aan en fungeert onze enoteca als een ontmoetingsplaats voor al wie van gastronomische cultuur houdt.

Antichi sapori – authentieke smaken

We kiezen voor wijnen en producten die typisch zijn voor hun streek en gemaakt worden door kleinschalige producenten. Waarom? Zij werken met topkwaliteit ingrediënten, vaak nog volgens traditionele methoden en stellen de kwaliteit van pure smaak voorop.

Ontdekt u mee?

We importeren onze wijnen en voedingswaren rechtstreeks van de producent. Hoe vinden we deze pareltjes? Door Italiaanse boeken en tijdschriften over gastronomie en wijn te lezen en op te volgen wat er beweegt. Door beurzen en evenementen in Italië te bezoeken waar artisanale producenten hun wijnen en streekproducten voorstellen. Door in Italië te reizen, in lokale restaurants en enoteca’s te speuren naar lekkernijen die typisch zijn. En meer, en meer, doordat onze klanten ons attent maken op hun ontdekkingen.

ingeboets08

Inge Boets

“Mijn doel toen ik La Scoperta startte was duidelijk: een stukje Italië naar Antwerpen brengen”

Karel

Katrien