Onze filosofie

Alla scoperta di antichi sapori

Mijn doel toen ik La Scoperta startte was duidelijk: een stukje Italië naar Antwerpen brengen. Een stukje écht Italië: vol passie, smaak en authenticiteit. Daarom richten we ons tot al wie gepassioneerd is door Italiaanse wijn en gastronomie.

La scoperta – de ontdekking(stocht)

Bij ons staat de (smaak)beleving voorop. Zowel op onze website als in onze enoteca in hartje Antwerpen. Samen gaan we op ontdekkingstocht naar wijnen en producten uit alle regio’s van Italië: producten die typisch zijn voor hun streek. We vertellen u graag het verhaal van hun herkomst, wie het maakt, hoe dit gebeurt en hoe deze producten ons een venster bieden op de cultuur van een streek.

Antichi sapori – authentieke smaken

Wat u in ons gamma vindt komt enkel van kleinschalige artisanale producenten. Waarom? Zij werken met topkwaliteit ingrediënten, vaak nog volgens traditionele methoden en stellen de kwaliteit van pure smaak voorop.

Ontdekt u mee?

We importeren onze wijnen en voedingswaren rechtstreeks van de producent. Hoe vinden we deze pareltjes? Door Italiaanse boeken en tijdschriften over gastronomie en wijn te lezen en op te volgen wat er beweegt. Door beurzen en evenementen in Italië te bezoeken waar artisanale producenten hun wijnen en streekproducten voorstellen. Door in Italië te reizen, in lokale restaurants en enoteca’s te speuren naar lekkernijen die typisch zijn. En meer, doordat onze klanten ons attent maken op hun ontdekkingen.

Ontdekken