Schiopetto

Mario

Legendarische pionier uit Collio. In 1965 start hij de renaissance van witte wijn uit Friuli.

Mario Schiopetto wordt geboren in 1930 als zoon van Angela en Giorgio. Hij groeit op in de Osteria van de familie tijdens het interbellum. Later is hij brandweerman en camion-chauffeur van beroep. Jaren hielp hij zijn vader met het selecteren van wijnen voor de Osteria, die hij na het overlijden van zijn ouders persoonlijk leidde.

In 1963 start Mario, geleidt door zijn liefde en passie voor wijn, met het produceren van wijnen. In 1965 produceert hij als eerste een wijn van enkel friulano, autochtone druif uit Friuli. Zo begint de moderne geschiedenis van witte wijn uit Friuli, die ook het concept van Italiaanse witte wijn veranderde.

ROBERT PARKER

“A brilliant producer, Schiopetto is the reference point for just how flavourful, perfumed and compelling dry whites from Friuli can be.”

Lo Stile Schiopetto

Franse elegantie, Duitse technologie en Friulaanse druiven.

Dit zijn de fundamenten van de stijl van Schiopetto.
Voor Mario moet een witte wijn in de eerste plaats elegant en gerafineerd zijn. Tegelijkertijd moet hij op een precieze en duidelijke manier de karakteristieken van de druif en herkomstgebied uitdrukken. Ter gevolg worden inox vaten de protagonisten in de wijnkelder en worden door middel van moderne technologie temperatuur en oxidatie tijdens elke fase van het vinificatieproces gecontroleerd. Het doel is om wijnen te maken die dicht staan bij het terroir en persoonlijkheid en elegantie gebruiken om de tand des tijds te doorstaan.

Wijnen

66,90
Uitverkocht
64,50
70,95
Uitverkocht
27,40
83,25

Schiopetto

Rivarossa 2018

27,40