Funghi Porcini als perfecte smaakmaker in de herfst

Funghi Porcini als perfecte smaakmaker in de herfst

– De nobele geschiedenis rond funghi porcini in Italië

Gedroogde paddenstoelen zijn een typisch ingrediënt in de Mediterrane keuken. En het drogen van paddenstoelen is reeds lang bekend als de beste manier om ze te bewaren en verkopen. In de 18de eeuw werden gedroogde paddenstoelen als geschenk gegeven binnen adellijke families.

Bij Inaudi, in Borgo San Dalmazzo, een klein dorpje nabij Cuneo in Piemonte, kent men de waarde van gedroogde paddenstoelen, vooral het gedroogde eekhoorntjesbrood waarvoor deze streek zo bekend is, en werd met de jaren de methode om de smaak en aroma’s optimaal te behouden geperfectioneerd, maar bleef ze volledig handmatig en artisanaal.

Alles gebeurt handmatig, van plukken tot selectie tot inpakken.

Bekijk alle producten van Inaudi

Het succes van gedroogde funghi porcini

Wist u dat de gedroogde funghi porcini meer smaak en aroma hebben dan de verse variant. Dit maakt ze uitermate geschikt voor rijst- of pastagerechten of ter begeleiding van vleesgerechten.

Emilio Inaudi vertelde me ook dat hij geen verse funghi porcini wenst te verkopen en versturen, omdat ze zo delicaat zijn en de kwaliteit enkel optimaal tot zijn recht komt wanneer ze volgens de regels van de kunst binnen de 24u gedroogd worden.

Een kleine tip : wanneer u ze weekt nemen ze vijfmaal hun volume aan water op. Gooi het weekwater niet weg, maar filter het om de onzuiverheden te verwijderen en doe het in een invriesvorm voor ijsblokjes. De porcini blokjes bewaar je in de vriezer en gebruik je om sauzen, soepen, risotto’s op smaak te brengen.

Funghi Porcini van Inaudi

meer lezen?